Foto: Birgitta Eva Hollander

Foto: Birgitta Eva Hollander

Om Senter for bevisst fødsel

Det finnes ingen like fødsler. Hver er unik. Men for de aller fleste oppleves en fødsel som noe av det mest grensesprengende og kraftfulle i ens liv. Det er mye vi vet rundt fødsel. Og det er mye vi ikke vet. Som hvordan din fødsel vil bli.

Men én ting kan du velge:
Om du vil ta imot det som kommer med åpne armer og et varmt hjerte. 

Vi inviterer deg til å leve i dansen mellom sårbarhet og mot. En reise og en overgang, der det ene ikke utelukker det andre. Kanskje er det sånn at å møte begge deler forløser uante krefter når det trengs? Heller enn å vike unna, øver vi på å være med det vi erfarer. Møte det. Da gror vår evne til å romme. 

Senter for bevisst fødsel er her for deg som ønsker en nær og naturlig tilnærming til fødsel og småbarnstid. Vi ønsker først og fremst å støtte deg til å finne dine egne krefter og ressurser. Gjennom kurs, workshops og individuell veiledning inviterer vi deg inn i øyeblikket, inn i kroppens instinktive klokskap, inn i muligheten en fødsel gir for dyp følelsesmessig, mental, kroppslig og spirituell kontakt. Dette skjer gjennom lav-terskel, konkret og tydelig undervisning. Med innsikt i nøklene til det som gir deg mestring og opplevelse av å være i kontroll med det hele. Prinsippet er enkelt. 

Det kan være nærliggende å tenke at i fødselen kommer hjelpen utenfra. Gjennom jordmødre, leger, barnepleiere og andre involverte. Vi inviterer deg til å snu den tanken på hodet. I omfavnelsen av at hjelpen og kraften kommer innenfra ligger nøkkelen til en bevisst fødsel. Det handler ikke om å skulle være superkvinner (eller menn!). Noen føder hjemme mens andre trenger av ulike grunner medisinsk hjelp — en rett eller gal fødsel finnes ikke. Det som derimot finnes er trygghet. Tillit. Intimitet. Tid. Glede. Svette. Villskap. Spontanitet. Tårer. Rytme. Frykt. Mot. Varme. Kjærlighet. Alt det finnes – og alt det finnes i deg. Nøklene til dette finner du ved å gå veien sammen med noen som har gått den før deg. Som vet å gjøre ting oversiktlig og forståelig. Så du VET  hva du skal gjøre når fødselen din går igang. 

Helene Habberstad & Åsmund Seip Foto: Ellen Lande Gossner & Camilla Jensen

Helene Habberstad & Åsmund Seip
Foto: Ellen Lande Gossner & Camilla Jensen

Tiden vi lever i kan ofte være preget av hurtighet, stress og prestasjon, samtidig erfarer vi at hele prosessen rundt det å få barn — å tre inn i rollen som mamma og pappa — krever et helt annet fokus. Hvordan du forholder deg til din fødsel er et valg som bare du kan ta. Samtidig kan også fødselen sees som en fantastisk mulighet til å bli kjent med deg selv, partneren din — og det lille, vidunderlige mennesket som kommer! 

Om Helene

Helene Habberstad er mamma til to tenåringsgutter. Sammen elsker de å surfe, og havet og bølgene gir henne stadig vekk gaver i form av nye innsikter i fødselens natur. Helene er utdannet jordmor og sertifisert traume terapeut (Somatic Experience Practitioner). Hun er tai chi kineo-lærer, med fordypning innen terapi, veiledning og meditasjon. Hun var pionér og medgründer bak Føderiket, i sin tid en frittstående jordmorstyrt klinikk for naturlig fødsel. Senter for bevisst fødsel er en baby Helene har båret på lenge, og den kommer med et langt og ektefølt engasjement for gode fødselsopplevelser. 

Jeg har født to barn. Ett hjemme og ett på sykehus. To villvakre og grensesprengende erfaringer i all sin forskjellighet. En fødsel er en formidabel kilde til innsikt i hvordan vi er forbundet med hverandre, i kroppens, hjertets, naturens og livets iboende klokskap. 

Om Åsmund

Åsmund Seip er lykkelig pappa til to gutter på tre og fem. Åsmund er ikke jordmor, men tok imot sine første lam da han var 13. Gjennom mange år har han utforsket den kreative verdenen – design, media og sosialt entreprenørskap, før han skrudde tempoet ned og begynte å kjenne pusten sin. Nå vier han livet sitt til å snakke med og veilede mennesker, inn i direkte erfaring med følelsene, øyeblikket og livet. Åsmund ser på fødsel som et av livets største mirakler, og er spesielt engasjert i menns nærvær gjennom hele prosessen. 

Fødsel og familie er en fantastisk mulighet til å komme nærmere innpå livet, nærmere deg selv og menneskene i livet ditt – store og små.